Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
Chleb żytni | 105g |
0,99 zł
(3,79 zł) |
|
Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Jabłko | 225g |
0,98 zł
(3,49 zł) |
|
Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
Marchew | 270g |
0,82 zł
(2,29 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
Pomarańcze | 200g |
1,25 zł
(7,49 zł) |
|
Rzodkiewka | 90g |
1,87 zł
(2,49 zł) |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 120g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 15g |
1,49 zł
(2,49 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |