Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze razem z różyczkami brokuła przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy ugotowany ryż i kukurydzę i smażymy przez kilka minut. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, pieprz, kolendrę.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 150g |
![]() |
|
Cebula | 130g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 102g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 60g |
![]() |
|
Masło | 18g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 4g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory | 255g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 60g |
![]() |
|
Sałata | 25g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 70g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |