Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 12g |
![]() |
|
Fasolka szparagowa mrożona | 225g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Gruszka | 125g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 70g |
![]() |
|
Kalafior | 150g |
![]() |
|
Ogórek | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 90g |
![]() |