Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 252g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Ogórek | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |