1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula | 110g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 7g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 450g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 250g |
![]() |
|
Kasza jęczmienna, perłowa | 75g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Liść laurowy | 2g |
![]() |
|
Marchew | 180g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 40g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 325g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Ziele angielskie | 1g |
![]() |
|
Ziemniaki | 180g |
![]() |