Darmowa dieta 1400 kcal nr 7001



Śniadanie


Makaron z pesto
354 kcal
Łączna waga porcji: 200g.

B: 12.65 g T: 11.49 g W: 53.09 g (BŁ: 5.54 g)

Wegetariańskie  

77   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Drugie śniadanie


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   57

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Obiad


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podwieczorek


Mus z jabłek z cynamonem
222 kcal
Łączna waga porcji: 232g.

B: 3.43 g T: 9.75 g W: 33.15 g (BŁ: 6.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

52   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko kroimy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem aż jabłka zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon, orzechy i rodzynki.


Kolacja


Kanapki z pastą z makreli i ogórkiem (wersja lżejsza)
294 kcal
Łączna waga porcji: 292g.

B: 15.01 g T: 7.99 g W: 45.04 g (BŁ: 8.73 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

36   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1351 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 48.44 g
Tłuszcz: 48.18 g
Węglowodany: 199.81 g (w tym błonnik: 35.44 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cynamon 2g     0,25 zł (2,29 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 100g     1,22 zł (5,49 zł)
Gruszka 125g     0,87 zł (6,99 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 120g     0,93 zł (1,39 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Makaron pełnoziarnisty 70g     0,84 zł (5,99 zł)
Makrela, wędzona 40g     0,96 zł (5,99 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 60g     0,75 zł (4,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 30g     3,33 zł (9,99 zł)
Pomidory 300g     1,60 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Rodzynki 15g     0,34 zł (4,49 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Sałata 10g     0,36 zł (4,99 zł)
Sok cytrynowy 10g     0,26 zł (5,29 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×