Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
Jabłko | 225g |
0,98 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 230g |
1,61 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 165g |
1,27 zł
(1,39 zł) |
|
Kiełki brokuła | 32g |
3,19 zł
(4,99 zł) |
|
Kiwi | 225g |
3,37 zł
(7,49 zł) |
|
Marchew | 270g |
0,82 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
0,17 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek gruntowy | 35g |
0,64 zł
(10,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 90g |
1,87 zł
(2,49 zł) |
|
Sok z buraków | 75g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 30g |
1,23 zł
(6,99 zł) |