Darmowa dieta 1400 kcal nr 92803



Śniadanie


Jaglanka na mleku roślinnym
326 kcal
Łączna waga porcji: 354g.

B: 5.97 g T: 4.57 g W: 66.86 g (BŁ: 2.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

8   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jaglanka na mleku roślinnym: Jaglanka na mleku roślinnym : Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem. Odczekać 2-3 minuty. Zlać wrzątek i przelać kaszę na sitku zimną wodą. Tak przygotowaną kaszę ugotować.


Drugie śniadanie


Koktajl z kiwi i banana
287 kcal
Łączna waga porcji: 388g.

B: 11.64 g T: 5.36 g W: 49.35 g (BŁ: 2.6 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

31   10

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Banana i kiwi obrać i wrzucić do blendera, wlac jogurt naturalny dodać miód i miksować do połączenia składników.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Kasza jaglana z fasolą i pomidorami (wersja lżejsza)
456 kcal
Łączna waga porcji: 470g.

B: 14.79 g T: 13.76 g W: 73.12 g (BŁ: 8.99 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1439 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 44.03 g
Tłuszcz: 39.84 g
Węglowodany: 238.01 g (w tym błonnik: 21.41 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Fasola biała konserwowa 50g     0,50 zł (3,99 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 480g     3,71 zł (4,17 zł)
Kasza jaglana 114g     1,10 zł (3,39 zł)
Kiwi 150g     2,25 zł (7,49 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 20g     0,37 zł (1,49 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Marchew 100g     0,31 zł (2,29 zł)
Miód pszczeli 25g     0,94 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 300ml     2,85 zł (9,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)



×