Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
![]() |
|
Imbir | 2g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Melon | 100g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 280ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 310g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 15g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |