Darmowa dieta 1500 kcal nr 16555



Śniadanie


Klasyczna jajecznica na maśle
294 kcal
Łączna waga porcji: 244g.

B: 16.37 g T: 15.05 g W: 26.12 g (BŁ: 4.91 g)

Wegetariańskie  

101   6

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Masło rozgrzewamy na patelni i podsmażamy na nim pokrojoną cebulę.
  2. Po kilku minutach zmniejszamy ogień i dodajemy jajko, sól i pieprz do smaku, mieszamy aż do uzyskania porządanej konsystencji.
  3. Zjadamy z chlebem.


Drugie śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką (wersja lżejsza)
228 kcal
Łączna waga porcji: 190g.

B: 6.73 g T: 5.83 g W: 42.2 g (BŁ: 9.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Warzywa z humusem naturalnym
251 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.34 g T: 12.98 g W: 32.37 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Koktajl jabłko, pomarańcza, marchew
291 kcal
Łączna waga porcji: 615g.

B: 3.75 g T: 1.95 g W: 71.99 g (BŁ: 12.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

83   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).

Przepis przesłany przez użytkownika



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1518 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 44.96 g
Tłuszcz: 53.56 g
Węglowodany: 240.23 g (w tym błonnik: 49.01 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Hummus z chilli 20g     0,75 zł (2,99 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 102g     0,71 zł (6,99 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Marchew 165g     0,50 zł (2,29 zł)
Masło 5g     0,12 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 2g     0,18 zł (1,79 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Rzodkiewka 100g     2,08 zł (2,49 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×