1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Brokuły mrożone | 450g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 90g |
![]() |
|
Bułka tarta | 16g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Czosnek | 7g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jęczmienna, pęczak | 120g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 80g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 160g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 12g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 15g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 1g |
![]() |
|
Wołowina, polędwica | 200g |
![]() |