Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Imbir | 2g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Melon | 100g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 270g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 12g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |