Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Cebula | 350g |
0,83 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukinia | 200g |
2,00 zł
(8,49 zł) |
|
| Czosnek niedźwiedzi | 0.4g |
0,10 zł
(5,99 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 7g |
0,20 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jarmuż | 500g |
13,98 zł
(13,98 zł) |
|
| Kasza jaglana | 70g |
0,68 zł
(3,39 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 720g |
13,41 zł
(13,41 zł) |
|
| Marchew | 270g |
0,82 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
| Melon | 100g |
1,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Mielona papryka słodka | 0.4g |
0,03 zł
(1,29 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Pieprz Cayenne | 0.02g |
0,00 zł
(2,29 zł) |
|
| Pietruszka, korzeń | 270g |
2,24 zł
(2,49 zł) |
|
| Pomidory | 40g |
0,21 zł
(3,99 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
| Por | 280g |
4,86 zł
(7,98 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 30g |
1,02 zł
(4,59 zł) |
|
| Suszone pomidory | 30g |
0,75 zł
(6,99 zł) |
|
| Sól himalajska | 2g |
0,02 zł
(3,49 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |