Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Warzywa kroimy w paski, dodajemy jarmuż i smażymy na oleju. Dodajemy jajko, posypujemy oregano, pieprzem i solą do smaku, mieszamy i podsmażamy z obydwu stron - gotowe. Całość spożywamy zagryzając chlebem.
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 12g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
| Brzoskwinia | 85g |
0,59 zł
(3,49 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukinia | 150g |
1,50 zł
(8,49 zł) |
|
| Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Imbir | 4g |
0,11 zł
(5,69 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 112g |
0,78 zł
(6,99 zł) |
|
| Jarmuż | 50g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
| Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
| Melon | 200g |
2,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 12g |
0,45 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
| Nasiona słonecznika (łuskane) | 5g |
0,12 zł
(2,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej słonecznikowy | 5g |
0,04 zł
(8,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 310g |
5,68 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 80g |
0,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Płatki jaglane | 10g |
0,14 zł
(2,79 zł) |
|
| Ryż brązowy | 45g |
0,34 zł
(2,99 zł) |
|
| Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
| Woda | 240ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |