Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 360g |
![]() |
|
Dynia | 250g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 1g |
![]() |
|
Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 120g |
![]() |
|
Kalafior | 1760g |
![]() |
|
Kapusta biała | 3000g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 50g |
![]() |
|
Marchew | 330g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.4g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Passata pomidorowa | 1400g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 180g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 10g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 30g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |