Darmowa dieta 1600 kcal nr 1404



Śniadanie


Koktajl z borówek (wersja bez laktozy)
386 kcal
Łączna waga porcji: 710g.

B: 4.1 g T: 8.1 g W: 79.4 g (BŁ: 8.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Drugie śniadanie


Serek z brzoskwinią (bezglutenowy)
228 kcal
Łączna waga porcji: 307g.

B: 20.29 g T: 0.57 g W: 36.96 g (BŁ: 2.02 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

19   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brzoskwinię kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza)
467 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 11.3 g T: 20.48 g W: 60.21 g (BŁ: 1.45 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

72   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Podwieczorek


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
274 kcal
Łączna waga porcji: 780g.

B: 9.74 g T: 11.96 g W: 36.42 g (BŁ: 8.84 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1586 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 53.25 g
Tłuszcz: 51.49 g
Węglowodany: 245.8 g (w tym błonnik: 32.85 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 200g     5,59 zł (6,99 zł)
Brzoskwinia 85g     0,59 zł (3,49 zł)
Burak 100g     0,20 zł (1,99 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Fasola szparagowa 100g     1,22 zł (5,49 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 50g     0,39 zł (1,39 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Miód pszczeli 12g     0,45 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Mąka pszenna typ 500 48g     0,14 zł (2,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pomidory 300g     1,60 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 10g     0,14 zł (2,79 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Sok cytrynowy 10g     0,26 zł (5,29 zł)
Woda 200ml 0,00 zł (0,00 zł)



×