Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Cynamon | 2g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 210g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 35g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Rodzynki | 25g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 90g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Sok z buraków | 75g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Szczypiorek | 33g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |