1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Gruszka | 125g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 270g |
![]() |
|
Kalafior | 150g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 32g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 80g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rzeżucha | 5g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Schab bez kości | 70g |
![]() |
|
Sok pomarańczowy | 20g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |