Darmowa dieta 1600 kcal nr 24955



Śniadanie


Kanapka z masłem, indykiem i ogórkiem kiszonym
272 kcal
Łączna waga porcji: 180g.

B: 11.66 g T: 10.16 g W: 37.1 g (BŁ: 6.18 g)



50   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek szynki.
  3. Na szynkę - pokrojony w plastry ogórek kiszony.


Drugie śniadanie


Borówki amerykańskie z jogurtem
232 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 10.6 g T: 4 g W: 40.4 g (BŁ: 4 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

43   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Obiad


Kasza jaglana ze schabem i pomidorami (wersja lżejsza)
525 kcal
Łączna waga porcji: 490g.

B: 25.94 g T: 20.36 g W: 63.07 g (BŁ: 6.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

18   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Podwieczorek


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Kolacja


Cukinia z pesto
341 kcal
Łączna waga porcji: 412g.

B: 8.16 g T: 27.98 g W: 16.82 g (BŁ: 4.25 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

21   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cukinię kroimy w plastry i podsmażamy na patelni (bez tłuszczu). Smarujemy pesto i posypujemy kiełkami.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1577 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 63.97 g
Tłuszcz: 69.49 g
Węglowodany: 189.5 g (w tym błonnik: 27.33 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 200g     5,59 zł (6,99 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cukinia 300g     3,00 zł (8,49 zł)
Gruszka 125g     0,87 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 270g     2,09 zł (2,78 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Kasza jaglana 60g     0,58 zł (3,39 zł)
Kiełki brokuła 32g     3,19 zł (4,99 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 20g     0,37 zł (1,49 zł)
Marchew 100g     0,31 zł (2,29 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 60g     0,75 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 80g     8,88 zł (9,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Schab bez kości 70g     1,29 zł (11,59 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)



×