Darmowa dieta 1600 kcal nr 41011



Śniadanie


Kanapki z mozzarellą, słonecznikiem i pomidorem
403 kcal
Łączna waga porcji: 308g.

B: 20.92 g T: 17.42 g W: 45.18 g (BŁ: 8.1 g)

Wegetariańskie  

63   9

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mozzarellę pokroić w plasterki . Wymieszać w misce mozarelle z oliwą. Posypać słonecznikiem. Podawać na kanapce z pomidorem.

Autor: qba100



Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem (bez laktozy)
264 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 3.55 g T: 4.61 g W: 55.4 g (BŁ: 5.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

30   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Spaghetti szpinakowe z kurczakiem
547 kcal
Łączna waga porcji: 506g.

B: 54.25 g T: 19.85 g W: 42.37 g (BŁ: 8.26 g)



47   14

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Cebulę umyj, obierz i pokrój w piórka. Wyłóż cebulę na patelnię z rozgrzanym olejem.  
  2. Filet z kurczaka umyj, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w kostkę, posól i dołóż na patelnię do smażącej się cebuli. Kurczaka smaż aż do momentu zrumienienia. Na koniec dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i smaż jeszcze 1 minutę, a następnie wyłącz palnik pod patelnią.
  3. Szpinak umyj i wyłóż na osobną patelnię z lekko rozgrzanym olejem. Smaż szpinak dopóki nie odparuje z niego woda. Gdy to nastąpi, dodaj cebulę i smaż kolejną minutę. Do szpinaku dolej następnie jogurt naturalny. Mieszaj, uważając, aby jogurt się nie zważył. Gotuj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  4. W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.  
  5. Połącz wcześniej przygotowane produkty (filet z piersi kurczaka, makaron oraz sos szpinakowy). Dopraw potrawę pieprzem i solą.
  6. Podawaj na talerzu lub półmisku z serem feta pokrojonym w kostkę.

 

propozycja przepisu przysłana przez:  MyszkaKochaRahima


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Sałatka Caprese ze szpinakiem
408 kcal
Łączna waga porcji: 300g.

B: 18.51 g T: 19.59 g W: 43.78 g (BŁ: 8.37 g)

Wegetariańskie  

27   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pomidora i ser kroimy w plastry i mieszamy ze szpinakiem. Całość polewamy oliwą, dodajemy oregano, pieprz i sól i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1622 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 97.23 g
Tłuszcz: 61.47 g
Węglowodany: 186.73 g (w tym błonnik: 29.97 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cebula 90g     0,21 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Filet z piersi kurczaka 300g     5,21 zł (8,69 zł)
Jogurt naturalny 2% 170g     1,31 zł (1,39 zł)
Makaron spaghetti pełnoziarnisty 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 3g     0,07 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 0.1g     0,01 zł (1,79 zł)
Pomidory 290g     1,54 zł (3,99 zł)
Ser mozzarella 110g     2,81 zł (3,19 zł)
Ser typu "Feta" 80g     1,27 zł (4,29 zł)
Szpinak 350g     6,98 zł (7,98 zł)
Sól himalajska 2g     0,02 zł (3,49 zł)



×