Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Brzoskwinia | 170g |
1,19 zł
(3,49 zł) |
|
| Cebula | 150g |
0,35 zł
(1,89 zł) |
|
| Gruszka | 260g |
1,82 zł
(6,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 405g |
2,83 zł
(6,99 zł) |
|
| Krążki ryżowe | 40g |
0,98 zł
(2,69 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 200g |
1,64 zł
(2,79 zł) |
|
| Majonez lekki (light) | 80g |
1,62 zł
(8,49 zł) |
|
| Masło | 15g |
0,37 zł
(4,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 48g |
1,80 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 260ml |
2,47 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 30g |
0,11 zł
(3,59 zł) |
|
| Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 100g |
1,00 zł
(4,99 zł) |