Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cebula | 120g |
0,28 zł
(1,89 zł) |
|
| Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
| Czosnek | 2g |
0,09 zł
(2,19 zł) |
|
| Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
0,37 zł
(1,49 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
| Fasolka szparagowa mrożona | 225g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 48g |
0,14 zł
(2,99 zł) |
|
| Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
1,70 zł
(7,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
0,66 zł
(3,49 zł) |
|
| Oregano (suszone) | 0.25g |
0,04 zł
(1,69 zł) |
|
| Papryka czerwona | 230g |
4,21 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 0.25g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomidory w puszce | 400g |
4,19 zł
(4,19 zł) |
|
| Rukola | 20g |
1,20 zł
(5,99 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 40g |
1,36 zł
(4,59 zł) |
|
| Suszone pomidory | 90g |
2,25 zł
(6,99 zł) |
|
| Sól himalajska | 5g |
0,05 zł
(3,49 zł) |
|
| Woda | 425ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |