Darmowa dieta 1600 kcal nr 45653



Śniadanie


Owsianka z jabłkiem i masłem orzechowym (bez laktozy)
429 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 9.59 g T: 13.83 g W: 70.97 g (BŁ: 7.26 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

34   42

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.



Drugie śniadanie


Koktajl z mleka i brzoskwini
233 kcal
Łączna waga porcji: 411g.

B: 11.22 g T: 5.79 g W: 37.38 g (BŁ: 5.97 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Babeczki bananowo-owsiane
241 kcal
Łączna waga porcji: 255g.

B: 9.25 g T: 2.48 g W: 48.27 g (BŁ: 5.54 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

18   24

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki owsiane i orzechy zblęduj , dodaj przyprawy. Banana zblęduj z białkami,mlekiem. Połącz wszytkie składniki i odstaw na 10 minut. Wszystko przełóż do foremki na babeczki.Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 25 minut.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Wafle ryżowe z miodem i jabłkiem
264 kcal
Łączna waga porcji: 199g.

B: 2.31 g T: 5.37 g W: 53.47 g (BŁ: 3.64 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

44   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem.
  2. Zjedz z jabłkiem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1621 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 43.14 g
Tłuszcz: 45.22 g
Węglowodany: 277.64 g (w tym błonnik: 32.57 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Banan 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Białko jaja kurzego 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Brzoskwinia 170g     1,19 zł (3,49 zł)
Cukier biały 2g     0,01 zł (2,99 zł)
Cynamon 8g     1,02 zł (2,29 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 300g     1,31 zł (3,49 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Masło 5g     0,12 zł (4,99 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Miód pszczeli 24g     0,90 zł (14,99 zł)
Mleko kokosowe (bez cukru) 120ml     2,16 zł (8,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 230ml     0,80 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 240ml     2,28 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 80g     0,53 zł (3,29 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×