Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 46g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Hummus z czarnuszką | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 500g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 70g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 120g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 260g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 60g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 60g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 270g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Polędwica sopocka | 12g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 10g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 15g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 5g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |