1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Borówka amerykańska | 200g |
5,59 zł
(6,99 zł) |
|
| Bułka grahamka | 50g |
0,68 zł
(0,89 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 220g |
1,54 zł
(6,99 zł) |
|
| Jogurt naturalny 2% | 245g |
1,89 zł
(2,78 zł) |
|
| Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
| Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 240ml |
2,28 zł
(9,49 zł) |
|
| Mąka pszenna typ 500 | 200g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 10g |
0,25 zł
(0,75 zł) |
|
| Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
| Ser twarogowy półtłusty | 100g |
1,60 zł
(3,99 zł) |
|
| Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
5,38 zł
(5,38 zł) |
|
| Soda oczyszczona | 4g |
0,05 zł
(1,29 zł) |
|
| Szczypiorek | 3g |
0,30 zł
(2,49 zł) |