Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jarmuż | 100g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 120g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
![]() |
|
Pomidory | 540g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |