Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Chleb żytni | 170g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Kabanosy z kurczaka | 20g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 50g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 100g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |