1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brokuły | 300g |
![]() |
|
Cytryna | 50g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |