Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 450g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Grejpfrut | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Mandarynki | 260g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 3g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 270g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 300g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Wołowina, rozbratel | 500g |
0,00 zł
(0,00 zł) |