Darmowa dieta 1600 kcal nr 81813



Śniadanie


Sałatka z jajkiem i pomidorami koktajlowymi
373 kcal
Łączna waga porcji: 508g.

B: 14.65 g T: 21.05 g W: 35.07 g (BŁ: 7.12 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

65   15

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Jajko ugotować na twardo.
  2. Jajko i ogórek pokroić w kostkę, paprykę w krótkie paski.
  3. Pomidory i rzodkiewkę przeciąć na pół.
  4. Całość umieścić w misce, posypać nasionami dyni.
  5. Polać oliwą i pokropić sokiem z cytryn.


Drugie śniadanie


Koktajl z borówek (wersja bez laktozy)
193 kcal
Łączna waga porcji: 355g.

B: 2.05 g T: 4.05 g W: 39.7 g (BŁ: 4.15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie
252 kcal
Łączna waga porcji: 450g.

B: 4.5 g T: 0 g W: 63 g (BŁ: 9 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
300 kcal
Łączna waga porcji: 367g.

B: 13.61 g T: 0.84 g W: 62.69 g (BŁ: 6.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy obraną i posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucamy fasolkę i pokrojone w paski suszone pomidory. Dusimy całość ok. 5 minut. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Wartości odżywcze:


Białko: 45.58 g
Tłuszcz: 43.69 g
Węglowodany: 268.01 g (w tym błonnik: 36.54 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 550g     15,38 zł (20,97 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Czosnek 2g     0,09 zł (2,19 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Fasolka szparagowa mrożona 225g 0,00 zł (0,00 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona dyni 10g     0,40 zł (3,99 zł)
Ogórek kiszony 120g     1,07 zł (7,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 100g     1,83 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1.1g     0,10 zł (1,79 zł)
Pomidory koktajlowe 120g     1,68 zł (3,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Rzodkiewka 75g     1,56 zł (2,49 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sok cytrynowy 3g     0,08 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 90g     2,25 zł (6,99 zł)
Sól biała 1.1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×