Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Borówka amerykańska | 450g |
12,58 zł
(13,98 zł) |
|
| Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
| Cynamon | 4g |
0,51 zł
(2,29 zł) |
|
| Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
| Jabłko | 720g |
3,14 zł
(3,49 zł) |
|
| Kapusta kwaszona (kiszona) | 310g |
1,55 zł
(4,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 110g |
1,07 zł
(3,39 zł) |
|
| Marchew | 38g |
0,12 zł
(2,29 zł) |
|
| Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 20g |
2,30 zł
(11,49 zł) |
|
| Papryka czerwona | 60g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomarańcze | 240g |
1,50 zł
(7,49 zł) |
|
| Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |