Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 720g |
![]() |
|
Kapusta kwaszona (kiszona) | 310g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 110g |
![]() |
|
Marchew | 38g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 60g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |