Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 840g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 60g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Mandarynki | 70g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 100g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 480ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mąka jaglana | 30g |
![]() |
|
Nasiona chia | 35g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 35g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |