Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 9g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Cebula | 510g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.6g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 7g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Jarmuż | 750g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 70g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1070g |
![]() |
|
Marchew | 405g |
![]() |
|
Melon | 100g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.6g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.03g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 405g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 420g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Sól himalajska | 3g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |