Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Marchew | 165g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 470g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 680g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |