Składniki pasty miksujemy w blenderze (poza kiełkami). Powstałą pastą smarujemy pieczywo. Podajemy z kiełkami.
Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze razem z różyczkami brokuła przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy ugotowany ryż i kukurydzę i smażymy przez kilka minut. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, pieprz, kolendrę.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 50g |
![]() |
|
Brokuły | 150g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukinia | 300g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 240g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 44g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 6g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 60g |
![]() |
|
Mango | 140g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 28g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 80g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 60g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 50g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |