Darmowa dieta 1800 kcal nr 13690



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza)
467 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 11.3 g T: 20.48 g W: 60.21 g (BŁ: 1.45 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

74   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   52

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Faszerowana groszkiem pierś kurczaka z ryżem i surówką
574 kcal
Łączna waga porcji: 526g.

B: 35.99 g T: 8.87 g W: 96.83 g (BŁ: 17.71 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

34   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej groszek, oliwę, pieprz i sól, a następnie całość rozgniatamy na gładką masę. Mięso delikatnie tłuczemy, posypujemy ziołami prowansalskimi i pokrywamy farszem. Zawijamy i spinamy wykałaczką, po czym gotujemy na parze przez około 15 - 20 minut. W tym czasie gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu i przygotowujemy surówkę: Pora i paprykę kroimy w paski, pomidora kroimy w platry. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i dodajemy oliwę, sól i pieprz.


Podwieczorek


Sałatka z kalafiora z gruszkami
207 kcal
Łączna waga porcji: 375g.

B: 7.61 g T: 6.99 g W: 32.11 g (BŁ: 6.31 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

16   58

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie aż zmiękną (ale uważamy, żeby się nie rozgotowały). Gruszki obieramy, kroimy w kostkę i mieszamy z kalafiorem. Następnie dodajemy jogurt, sok pomarańczowy i oliwę, całość mieszamy. Na talerzu układamy liście sałaty, posypujemy rzeżuchą i nakładamy gotową sałatkę.


Kolacja


Makaron z pesto
354 kcal
Łączna waga porcji: 200g.

B: 12.65 g T: 11.49 g W: 53.09 g (BŁ: 5.54 g)

Wegetariańskie  

79   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1833 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 75.37 g
Tłuszcz: 58.21 g
Węglowodany: 275.05 g (w tym błonnik: 43.25 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Filet z piersi kurczaka 100g     1,74 zł (8,69 zł)
Groszek zielony konserwowy bez zalewy 100g     0,67 zł (2,69 zł)
Gruszka 125g     0,87 zł (6,99 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 70g     0,54 zł (1,39 zł)
Kalafior 150g     2,50 zł (9,99 zł)
Makaron pełnoziarnisty 70g     0,84 zł (5,99 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Mąka pszenna typ 500 48g     0,14 zł (2,99 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 290g     5,31 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 30g     3,33 zł (9,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Por 55g     0,95 zł (3,99 zł)
Ryż brązowy 90g     0,67 zł (2,99 zł)
Rzeżucha 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Sok pomarańczowy 20g     0,10 zł (4,99 zł)



×