Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 10g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 490ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 310g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |