Darmowa dieta 1800 kcal nr 15724



Śniadanie


Zapiekanka z grahamki z pieczarkami
335 kcal
Łączna waga porcji: 350g.

B: 15.3 g T: 6.57 g W: 58.78 g (BŁ: 9.55 g)

Wegetariańskie  

56   11

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bułkę kroimy na pół, smarujemy margaryną, a następnie nakładamy pokrojone pieczarki i starty ser. Pieczemy w piekarniku, zjadamy z pokrojonymi pomidorkami.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z czarnuszką
219 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.38 g T: 9.1 g W: 32.89 g (BŁ: 11.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Racuchy z jabłkami
637 kcal
Łączna waga porcji: 410g.

B: 8.63 g T: 18.2 g W: 114.13 g (BŁ: 8.29 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

54   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko ścieramy na tarce, podgrzewamy mleko i dodajemy drożdże. Następnie dodajemy mąkę, cynamon i olej. Całość mieszamy z jabłkami i odstawiamy, żeby ciasto wyrosło. Nakładamy łyżkami na rozgrzany tłuszcz i smażymy.


Podwieczorek


Zupa ziemniaczana
257 kcal
Łączna waga porcji: 696g.

B: 5.27 g T: 10.84 g W: 37.44 g (BŁ: 5.69 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie warzywa obrać, ziemniaki pokroić w plastry a resztę warzyw w kostkę. Masło roztopić w ganku, dodać warzywa, ziemniaki i pietruszkę i to chwilkę podusić. Dolać do tego bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu przez około 25 min. Gdy warzywa będą miękkie, zupę zmiksować.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1818 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 48.21 g
Tłuszcz: 60.86 g
Węglowodany: 291.92 g (w tym błonnik: 43.12 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Bulion warzywny 500g     54,61 zł (55,92 zł)
Bułka grahamka 90g     1,23 zł (1,78 zł)
Cynamon 5g     0,64 zł (2,29 zł)
Czosnek 30g     1,31 zł (2,19 zł)
Drożdże (piekarskie świeże) 15g     0,22 zł (1,49 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Hummus z czarnuszką 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Marchew 180g     0,55 zł (2,29 zł)
Margaryna do pieczywa 5g     0,05 zł (2,69 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mleko ryżowe 125ml     1,19 zł (9,49 zł)
Mąka ryżowa 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 160g     2,23 zł (3,49 zł)
Seler, korzeń 20g     0,08 zł (2,69 zł)
Ser mozzarella 15g     0,38 zł (3,19 zł)
Ziemniaki 100g     0,18 zł (3,69 zł)



×