1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 200g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 3g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 155g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 12g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |