Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 152g |
![]() |
|
Mango | 250g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 100ml |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Nasiona chia | 3g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 150g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |