Darmowa dieta 1800 kcal nr 21846



Śniadanie


Omlet z brokułami
331 kcal
Łączna waga porcji: 326g.

B: 17.84 g T: 19.57 g W: 22.28 g (BŁ: 2.67 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

39   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyte różyczki brokuła gotujemy na parze przez ok. 12 minut.
  2. Do miski rozbijamy jajko, dodajemy sół, pieprz, mleko i bazylię.
  3. Dokładnie mieszamy.
  4. Smażymy na patelni, na rozgrzanym oleju.
  5. W misce mieszamy ze sobą jogurt, musztardę, sól i pieprz.
  6. Usmażony omlet przekładamy na talerz, smarujemy sosem jogurtowym i podajemy z ugotowanymi brokułami.. 


Drugie śniadanie


Koktajl z bananem i szpinakiem (bez laktozy)
264 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 3.55 g T: 4.61 g W: 55.4 g (BŁ: 5.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

30   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Obiad


Racuchy z jabłkami
637 kcal
Łączna waga porcji: 410g.

B: 8.63 g T: 18.2 g W: 114.13 g (BŁ: 8.29 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

54   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko ścieramy na tarce, podgrzewamy mleko i dodajemy drożdże. Następnie dodajemy mąkę, cynamon i olej. Całość mieszamy z jabłkami i odstawiamy, żeby ciasto wyrosło. Nakładamy łyżkami na rozgrzany tłuszcz i smażymy.


Podwieczorek


Serek z brzoskwinią (bezglutenowy)
228 kcal
Łączna waga porcji: 307g.

B: 20.29 g T: 0.57 g W: 36.96 g (BŁ: 2.02 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

19   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brzoskwinię kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem
354 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 24.19 g T: 8.11 g W: 51.45 g (BŁ: 10.28 g)

Wegetariańskie  

51   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1814 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 74.5 g
Tłuszcz: 51.06 g
Węglowodany: 280.22 g (w tym błonnik: 28.5 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bazylia (suszona) 10g     2,29 zł (2,29 zł)
Brokuły 350g     5,24 zł (7,49 zł)
Brzoskwinia 85g     0,59 zł (3,49 zł)
Cynamon 5g     0,64 zł (2,29 zł)
Drożdże (piekarskie świeże) 15g     0,22 zł (1,49 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 116g     0,81 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 140g     1,08 zł (1,39 zł)
Makaron pełnoziarnisty 50g     0,60 zł (5,99 zł)
Miód pszczeli 12g     0,45 zł (14,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 20ml     0,07 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 375ml     3,56 zł (9,49 zł)
Musztarda 10g     0,13 zł (2,49 zł)
Mąka ryżowa 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 25g     0,17 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 40g     0,73 zł (10,99 zł)
Płatki jaglane 10g     0,14 zł (2,79 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)



×