Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 12g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Cebula | 30g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cukinia | 200g |
![]() |
|
Imbir | 4g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 70g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 70g |
![]() |
|
Melon | 200g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 30g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |