Darmowa dieta 1800 kcal nr 38531



Śniadanie


Owsianka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja lżejsza, bez laktozy)
386 kcal
Łączna waga porcji: 369g.

B: 7.11 g T: 7.4 g W: 77.08 g (BŁ: 7.07 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

12   50

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.



Drugie śniadanie


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   62

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Obiad


Ryż ze schabem i szparagami
639 kcal
Łączna waga porcji: 640g.

B: 33.33 g T: 23.22 g W: 79.89 g (BŁ: 10.91 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

26   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone mięso i smażymy. Na koniec dodajemy pomidory. W międzyczasie gotujemy na parze szparagi i przygotowujemy soczewicę wg przepisu na opakowaniu.


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1768 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bez nabiału  

Wartości odżywcze:


Białko: 54.12 g
Tłuszcz: 60.47 g
Węglowodany: 270.44 g (w tym błonnik: 35.17 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 3g     0,21 zł (6,99 zł)
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Rodzynki 11g     0,25 zł (4,49 zł)
Ryż brązowy 80g     0,60 zł (2,99 zł)
Schab bez kości 100g     1,84 zł (11,59 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Szparagi 150g     3,60 zł (11,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 375ml 0,00 zł (0,00 zł)



×