Darmowa dieta 1800 kcal nr 39063



Śniadanie


Omlet z pieca na słodko
479 kcal
Łączna waga porcji: 401g.

B: 24.55 g T: 16.36 g W: 61.6 g (BŁ: 5.81 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

36   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Białko ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy , dodajemy do ubitego białka na sztywno żółtka oraz przesianą mąkę. Przekładamy do naczynia do pieczenia / foremki. Dodajemy owoce np. banan/ borówki/ maliny. Pieczemy w 180 stopach około 10 minut.

Autor: qba100



Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
221 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.94 g T: 8.38 g W: 34.69 g (BŁ: 12.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Wafle ryżowe z miodem i gruszką
528 kcal
Łączna waga porcji: 358g.

B: 4.98 g T: 10.06 g W: 108.08 g (BŁ: 6.74 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   31

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem
  2. Zjedz z gruszką.


Podwieczorek


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia
244 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 6.18 g T: 14.35 g W: 27.34 g (BŁ: 9.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami.


Kolacja


Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
300 kcal
Łączna waga porcji: 367g.

B: 13.61 g T: 0.84 g W: 62.69 g (BŁ: 6.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy obraną i posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucamy fasolkę i pokrojone w paski suszone pomidory. Dusimy całość ok. 5 minut. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1772 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 57.26 g
Tłuszcz: 49.99 g
Węglowodany: 294.4 g (w tym błonnik: 40.85 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Czosnek 2g     0,09 zł (2,19 zł)
Fasolka szparagowa mrożona 225g 0,00 zł (0,00 zł)
Gruszka 260g     1,82 zł (6,99 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 150g     1,05 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 50g     0,39 zł (1,39 zł)
Krążki ryżowe 40g     0,98 zł (2,69 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Malina 50g     1,00 zł (9,99 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 48g     1,80 zł (14,99 zł)
Mąka ryżowa 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 290g     5,31 zł (10,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Suszone pomidory 90g     2,25 zł (6,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)



×