Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.
propozycja przepisu przysłana przez: Berkas
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 400g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 0.01g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Nasiona chia | 25g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.5g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 16g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 580g |
![]() |
|
Pomidory | 240g |
![]() |
|
Por | 160g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 0.3g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2.5g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 0.3g |
![]() |