Mozzarellę pokroić w plasterki . Wymieszać w misce mozarelle z oliwą. Posypać słonecznikiem. Podawać na kanapce z pomidorem.
Autor: qba100
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 3g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 35g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 290g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 5g |
![]() |