Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Mięso myjemy, osuszamy, solimy z obu stron, a następnie kroimy w kostkę. Do garnka wlewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i podsmażamy. Dodajemy musztardę oraz czosnek pokrojony w plastry. Całość mieszamy. Pomidora kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Cukinię, paprykę, cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa i pomidorów, mieszamy. Doprawiamy pieprzem. Do garnka wlewamy bulion (kostkę bulionu rozpuszczamy w 500ml wody). Dusimy ok. 30 minut. Doprawiamy solą i papryką do smaku. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Odrobinę gulaszu mieszamy ze śmietaną. Całość wlewamy do garnka, mieszając. Danie podajemy z ugotowanym makaronem. Posypujemy posiekanym koperkiem.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 10g |
![]() |
|
Cebula | 150g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 50g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 120g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 50g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 60g |
![]() |
|
Mięso z piersi kurczaka, bez skóry | 220g |
![]() |
|
Musztarda | 10g |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Ocet balsamiczny | 2g |
![]() |
|
Ogórek | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 190g |
![]() |
|
Pomidory | 200g |
![]() |
|
Sałata | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Śmietana 18% | 20g |
![]() |