Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Mozzarellę pokroić w plasterki . Wymieszać w misce mozarelle z oliwą. Posypać słonecznikiem. Podawać na kanapce z pomidorem.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 3g |
![]() |
|
Ogórek | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Sos tzatziki | 100g |
![]() |