Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Awokado | 40g |
1,24 zł
(13,99 zł) |
|
| Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
| Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Czosnek | 12g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
| Fasolka szparagowa mrożona | 225g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Koper ogrodowy | 8g |
0,96 zł
(2,99 zł) |
|
| Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
| Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 240ml |
2,28 zł
(9,49 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomidory | 70g |
0,37 zł
(3,99 zł) |
|
| Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
| Sardynka w oleju | 30g |
1,50 zł
(5,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
| Suszone pomidory | 90g |
2,25 zł
(6,99 zł) |
|
| Szczypiorek | 5g |
0,50 zł
(2,49 zł) |