Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 70g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 8g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Por | 50g |
![]() |
|
Płatki drożdżowe | 30g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |