Darmowa dieta 1800 kcal nr 47857



Śniadanie


Owsianka z jabłkiem i masłem orzechowym (bez laktozy)
429 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 9.59 g T: 13.83 g W: 70.97 g (BŁ: 7.26 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

34   42

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.



Drugie śniadanie


Sałatka z czerwoną fasolą
352 kcal
Łączna waga porcji: 437g.

B: 17.15 g T: 7.68 g W: 62.11 g (BŁ: 16.25 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Fasolą płuczemy, szpinak myjemy. Paprykę kroimy w paski, pomidora w ósemki. Całość mieszamy w misce i polewamy oliwą i octem. Doprawiamy solą i pieprzem.


Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja bezglutenowa)
690 kcal
Łączna waga porcji: 352g.

B: 11.69 g T: 26.25 g W: 102.14 g (BŁ: 0.7 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

50   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

45   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1841 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 50.06 g
Tłuszcz: 63.91 g
Węglowodany: 283.9 g (w tym błonnik: 32 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cukier 10g     0,03 zł (2,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 100g     1,53 zł (4,29 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Mleko ryżowe 240ml     2,28 zł (9,49 zł)
Mąka kukurydziana 72g     0,26 zł (3,59 zł)
Ocet balsamiczny 2g     0,10 zł (12,49 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 35g     1,54 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pomidory 460g     2,45 zł (3,99 zł)
Płatki owsiane 40g     0,26 zł (3,29 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Woda 100ml 0,00 zł (0,00 zł)



×